Bøker

Tilbake

Sider:1 2 3 4Neste >Siste »

Antirasister

Europas fremmedfiendtlighet er et stadig mer skremmende og akutt problem. I Utrydd hver eneste jævel, viste den svenske forfatteren Sven Lindqvist at rasismen slett ikke er et nytt fenomen, den utgjør snarere en sterkt fundert og utarbeidet idehistorisk tradisjon. Nå følger han derfor en annen tradisjon som er like gammel, men betegnende nok mindre kjent - antirasismen. Boken strekker seg fra 1750 til begynnelsen av vårt århundre, og portretterer et antall mer eller mindre bortglemte skikkelser, som i sin samtid har gjennomskuet rasistenes feilslutninger og protestert mot deres overgrep.

Price: 200,00 NOK

Loading Updating cart...

Bak lukkede dører

I Bak lukkede dører – en bok om voldtekt tar forfatterne Anja Emilie Kruse og Anne Bitsch et oppgjør med mytene om voldtekt. Gjennom intervjuer med mannlige og kvinnelige voldtektsofre får leseren innblikk i en type seksuelle overgrep som ofte forties i den offentlige debatten i Norge: De som skjer bak lukkede dører, mellom ofre og overgripere som kjenner hverandre. Disse historiene utfordrer ideen om at "ekte" voldtekter bare begås av utilregnelige voldtektsmenn som kaster seg over forsvarsløse, uskyldige kvinner i en park om natta. Omfanget av de vanligste voldtektene er et stort samfunnsproblem, og forfatterne spør: Hvem er det som voldtar? Kanskje han, eller hun, ikke er så forskjellig fra oss andre som man skulle tro.

Price: 200,00 NOK

Loading Updating cart...

Bli sint!

Stéphane Hessels Bli sint! (Indignez-vous!) ble en suksess da den kom ut i 2010, og er fortsatt aktuell i dag.

"Pengenes makt har aldri vært større, finansmarkedenes diktatur aldri mer grenseoverskridende, forskjellen mellom de fattigste og de rikeste er større enn noensinne."

Stéphane Hessel skrev pamfletten i en alder av 93 år, og var da den eneste gjenlevende av de tolv medforfatterne av FNs universelle menneskerettigheter.

Price: 100,00 NOK

Loading Updating cart...

Bullshitfilteret

Hvorfor synker selvbildet til unge jenter? Hva handler dagens jag etter perfeksjon egentlig om? Hvorfor retusjeres modeller til å bli enda mer «perfekte» enn det de allerede er? Hvordan kan rosabloggere få så stor makt? Hvorfor blir jenter framstilt som pornostjerner i reklamer og musikkvideoer? Og hvorfor er resultatet at vi dyrker mer stereotype kjønnsroller i dag enn på flere tiår?

Dette er noen av spørsmålene Oda Faremo Lindholm prøver å gi svar på i denne hyperaktuelle boka. Hun forteller om hvordan bl.a. magasiner, musikkvideoer, tv-serier og sosiale medier påvirker jenters selvfølelse, og gir dem et redskap for å gjenkjenne påvirkningene de er utsatt for til daglig.  Med dette redskapet, bullshitfilteret, vil det bli lettere å gjennomskue hva som er kunstig, og dermed bli mer fornøyd med seg selv.

Price: 250,00 NOK

Loading Updating cart...

Den delte byen

Temaet for Heidi Marie Krisniks bok Den delte byen er forskjellene i Oslo, og ulikheten mellom bydelene. Hvordan påvirker dette enkeltpersoner, og hvorfor gjøres det så lite med det?

"Liva og Linnea er født samme år og vokser opp i samme by. Liva på Slemdal i bydel Vestre Aker. Linnea på Enerhaugen i bydel Gamle Oslo."

Price: 150,00 NOK

Loading Updating cart...

Den flerstemmige revolusjonen

Den flerstemmige revolusjonen er et oppgjør med den tradisjonelle marxismen, slik den blant annet har kommet til uttrykk i Sovjet og de østeuropeiske landene, og et oppgjør med det en kan kalle den vestlige radikale tenkningen og politikken. I dag er sosialismen mer enn noen gang erklært død, og svarene de sosialistiske landene har gitt, har vist seg ugyldige. Men spørsmålene er fremdeles gyldige. Det er disse spørsmålene Kjersti Ericsson diskuterer i sin bok.

Price: 200,00 NOK

Loading Updating cart...

Den nyliberale revolusjonen

Dette er ei bok skrevet for fagforeningsaktivister om de store omleggingene i norsk økonomi fra 1978 og fram til i dag.

Price: 200,00 NOK

Loading Updating cart...

Den skreddersydde skoen og kommunismen

Jorun Gulbrandsen: Den skreddersydde skoen og kommunismen (Forlaget Rødt!, 2014, 154 sider)

Boka er et resultat av innledninger forfatteren har holdt i kvinnebevegelsen, fagbevegelsen og i Rød Ungdom.

- Moderne kommunisme, ikke rovdrift på mennesker og natur.
- Likestilling eller kvinnefrigjøring?
- Gerd von der Lippe om kvinner i idretten.
- Hvorfor blir fattige fattige og rike rike? Politisk økonomi.
- Idealisme, materialisme, dialektikk.
- Seher Aydar skriver om klassesamfunn og rasisme.

Den skreddersydde skoen er lettlest, og handler om store spørsmål. Marxisten Jorun Gulbrandsen prøver å gi noen svar.

Jorun Gulbrandsen (f. 1948) er skolebokforfatter, og var leder av AKP (1997–2006). Medlem av kvinneutvalget i Rødt. Har blant annet skrevet skolebøker og debattboka Er skolen for Kari eller Ronny?

Price: 150,00 NOK

Loading Updating cart...
Sider:1 2 3 4Neste >Siste »