Bøker

Tilbake

Revolusjonær Praksis

Rød Ungdoms organisasjonshåndbok oppsummerer nesten førti års kamp og samler konkrete erfaringer vi har gjort. Dette dokumentet er og vil være av stor verdi for farmtidas revolusjonære og er ei viktig lærebok for deg som er ny i den revolusjonære bevegelsen. Boka beskriver hvorfor vi er revolusjonære og hva som skiller oss fra reformistene, hvorfor vi driver valgkamp, hvordan drive godt verve- og mobiliseringsarbeid, viktigheten av en bevisst frontpolitikk og ikke minst vår egen uvurderlige feministiske praksis. Bidragsyterne er alt fra tidligere og nåværende sentralledelse, lokallag, folk fra moderpartiene våre og ikke minst gode gamle formann Mao.

Price: 50,00 NOK

Loading Updating cart...

Rødt! av Erling Folkvord

RVs eneste representant på Stortinget noensinne forteller i denne boka om femogtjue års kamp mot kapitalisme, imperialisme, korrupsjon og urettferdighet. Folkvord tar oss med på ei spennende reise gjennom norsk revolusjonær historie, om streik i industrien, motstanden mot Vietnamkrigen, de første elevdemonstrasjonene, om avisa Klassekampen og kamp mot nazismen. Boka er et viktig historisk dokument til glede og inspirasjon. Folkvord oppsummerer begynnelsen på en lang kamp og beskriver mange av våre små og store seire.

Price: 50,00 NOK

Loading Updating cart...

Sjokkdoktrinen

Naomi Klein, kjent for boka No Logo, avslører i denne boka krisekapitalismens framvekst, og hvordan sjokkbehandling har blitt misbrukt for å innføre nyliberal markedsøkonomi. Her får du beviset på at liberaliseringen av økonomien de siste tiårene slett ikke er resultatet av en demokratisk og fredfull utvikling. Til en svært billig pris i innbundet versjon!

Price: 200,00 NOK

Loading Updating cart...

Søstre, Kamerater av Kjersti Ericsson

Kjersti Ericsson skildrer i denne boka hvordan det kapitalistiske patriarkatet suger arbeid og livskraft ut av kvinner. Boka er et feministisk manifest og har blitt oversatt til mange språk. Ericsson var leder av AKP(m-l) da hun skrev boka. Anbefales!

Price: 150,00 NOK

Loading Updating cart...

Stopp Tjuven! – en redningsaksjon for velferdsstaten

Boka inneholder provoserende fakta om de rikeste som ikke betaler skatt, om leger som ble sykehusmillionærer, om politikere som sa NEI og stemte JA, og om finansmannen som inviterte politikere på luksuscruise rett før starten på forhandlinger om en 300-millioners kontrakt. Han sier selv det er hyggelig å gi noe også - ikke bare ta i mot ... Erling Folkvord har både brukt erfaringer fra mange år som medlem og tillitsvalgt i Fagforbundet og den kunnskapen han har samla som bystyre- og stortingsrepresentant for RV.

Price: 80,00 NOK

Loading Updating cart...

Strikk i Strid

Strikk i strid av Jenny og Markus Keller (foto av Evy Andersen) er en annerledes strikkebok. Her finner du oppskrifter på Plaestinaskjerf-genser og ekte rødstrømper, i tillegg til 23 andre originale strikkeoppskrifter.

Kanskje en Marx-pute er det sofaen din trenger?

Price: 200,00 NOK

Loading Updating cart...

Svartebok over norsk asylpolitikk

• Mennesker tvangssendes tilbake til tortur.
• Asylbarn utsettes for systematisk, statlig diskriminering.
• Asylsøkere i Norge kan ikke lenger forvente en behandling i tråd med FNs standarder.

Rune Berglund Steen har i over ti år jobbet med flyktningers skjebne i Norge. Dette er hans sviende oppgjør med en inhuman norsk politikk.

Her får man høre stemmen til asylsøkerne. Et sjeldent innblikk i en sjokkerende virkelighet.

Svartebok over norsk asylpolitikk er et korreks til halvsannhetene, usannhetene og den politiske ukyndigheten som preger den offentlige asyldebatten.

Price: 150,00 NOK

Loading Updating cart...

Terrorindustrien

Under dekke av «kampen mot terror», inn­føres kontroll og overvåking som skaper et ufritt samfunn.

Visste du at europeiske myndigheter har begynt å kartlegge hvor du beveger deg, hvem du kommuniserer med, dine politiske sympatier og seksuelle preferanser? Våre friheter og rettigheter skrumper inn. Rettsstat erstattes med kontrollstat. Alt dette for å bekjempe «terror» – en fiende som de siste 40 årene har tatt færre liv enn lynet.

Et skremmende innblikk i et kontroll­samfunn under utvikling.

Price: 150,00 NOK

Loading Updating cart...