Bøker

Tilbake

Piketty på 1-2-3

Kapitalen i det 21. århundret - tegnet og forklart

«Jeg trodde aldri jeg ville klare å lese Piketty. Og nå som jeg har lest tegneserien, trenger jeg det heldigvis ikke»
Knut Nærum

Dette er tegneserien du har ventet på.

Piketty på 1-2-3 er en rask og morsom snarvei til å briljere i diskusjoner om økonomi og ulikhet.

Du blir ikke like smart som om du leser Thomas Pikettys bestselger. Men denne er kort nok til at du gidder å lese hele.

Price: 150,00 NOK

Loading Updating cart...

Propaganda og offentlighet

Boka består av en samling av intervjuer med Noam Chomsky. Intervjuene omhandler både internasjonale og nasjonale forhold i USA. Samtidig som boken viser hvor vanskelig situasjonen kan være, viser Chomsky også at vanlige folk ved å gå sammen kan skape meningsfulle forandringer.

Price: 150,00 NOK

Loading Updating cart...

Rasenes oppfinnelse

Torgeir Skorgen går rasetenking som historisk vitenskap i sømmene, og viser korleis det ikkje fins noko vitskapeleg bevis på at det eksisterer ulike menneskeraser. Han viser korleis forestilling om raser har blitt brukt politisk til å legitimere overgrep. Et must for alle antirasister!

Price: 300,00 NOK

Loading Updating cart...

Revolusjonær Praksis

Rød Ungdoms organisasjonshåndbok oppsummerer nesten førti års kamp og samler konkrete erfaringer vi har gjort. Dette dokumentet er og vil være av stor verdi for farmtidas revolusjonære og er ei viktig lærebok for deg som er ny i den revolusjonære bevegelsen. Boka beskriver hvorfor vi er revolusjonære og hva som skiller oss fra reformistene, hvorfor vi driver valgkamp, hvordan drive godt verve- og mobiliseringsarbeid, viktigheten av en bevisst frontpolitikk og ikke minst vår egen uvurderlige feministiske praksis. Bidragsyterne er alt fra tidligere og nåværende sentralledelse, lokallag, folk fra moderpartiene våre og ikke minst gode gamle formann Mao.

Price: 50,00 NOK

Loading Updating cart...

Rødt! av Erling Folkvord

RVs eneste representant på Stortinget noensinne forteller i denne boka om femogtjue års kamp mot kapitalisme, imperialisme, korrupsjon og urettferdighet. Folkvord tar oss med på ei spennende reise gjennom norsk revolusjonær historie, om streik i industrien, motstanden mot Vietnamkrigen, de første elevdemonstrasjonene, om avisa Klassekampen og kamp mot nazismen. Boka er et viktig historisk dokument til glede og inspirasjon. Folkvord oppsummerer begynnelsen på en lang kamp og beskriver mange av våre små og store seire.

Price: 50,00 NOK

Loading Updating cart...

Sjokkdoktrinen

Naomi Klein, kjent for boka No Logo, avslører i denne boka krisekapitalismens framvekst, og hvordan sjokkbehandling har blitt misbrukt for å innføre nyliberal markedsøkonomi. Her får du beviset på at liberaliseringen av økonomien de siste tiårene slett ikke er resultatet av en demokratisk og fredfull utvikling. Til en svært billig pris i innbundet versjon!

Price: 200,00 NOK

Loading Updating cart...

Søstre, Kamerater av Kjersti Ericsson

Kjersti Ericsson skildrer i denne boka hvordan det kapitalistiske patriarkatet suger arbeid og livskraft ut av kvinner. Boka er et feministisk manifest og har blitt oversatt til mange språk. Ericsson var leder av AKP(m-l) da hun skrev boka. Anbefales!

Price: 150,00 NOK

Loading Updating cart...

Stopp Tjuven! – en redningsaksjon for velferdsstaten

Boka inneholder provoserende fakta om de rikeste som ikke betaler skatt, om leger som ble sykehusmillionærer, om politikere som sa NEI og stemte JA, og om finansmannen som inviterte politikere på luksuscruise rett før starten på forhandlinger om en 300-millioners kontrakt. Han sier selv det er hyggelig å gi noe også - ikke bare ta i mot ... Erling Folkvord har både brukt erfaringer fra mange år som medlem og tillitsvalgt i Fagforbundet og den kunnskapen han har samla som bystyre- og stortingsrepresentant for RV.

Price: 80,00 NOK

Loading Updating cart...