Bøker

Tilbake

No logo

I No Logo avdekker Naomi Klein sviket mot informasjonsalderens sentrale løfter: valg, interaktivitet og økt fridom. Klein kritiserer globalisering og den internasjonale kapitalismen.

Price: 200,00 NOK

Loading Updating cart...

Om kaptialen

Marx er alltid aktuell. Denne lille boka gir en god innføring i alle sider ved Marx’ hovedverk, Kapitalen. Den er samtidig en innfallsport til moderne engelskspråklig marxistisk økonomi. Hovedforfatteren, Ben Fine, har vært blant de mest innflytelsesrike marxistiske økonomene i mer enn 30 år. Boka har også omfattende henvisninger til videre lesning. I våre dager vil mye av denne litteraturen være tilgjengelig via bokhandler på nettet.

Først og fremst håper vi imidlertid at den kan inspirere til å studere Kapitalen og andre verker av Marx.

Den første engelske utgava av denne boka kom i 1975. Den norske utgava kommer samtidig med, og skulle være identisk med den femte engelske utgava. Den inkluderer et nytt kapittel om den nåværende økonomiske krisa.

Price: 150,00 NOK

Loading Updating cart...

Organisasjonshåndbok for Rød ungdom

Et klenodium fra arkivet! Vi har finni en haug av den gamle organisasjonsboka vår med praktiske råd for å drive revolusjonært arbeid. Her kan du lære å snekre en standbukk, lage løpesedler, drive økonomiarbeid og mye mer. I tillegg omfatter boka en god porsjon klassisk revolusjonær teori.

Price: 50,00 NOK

Loading Updating cart...

Økonomisk apartheid: nyliberalismens verdensorden

Rettferdig kaffe, Liv Aid og TV-aksjoner kan nok gjøre mye godt, men de endrer ikke de mekanismene som skaper fattigdom og urettferdighet verden over. I de fem engasjerte og klartenkte kapitlene i denne boka analyseres nyliberalismen og det globale økonomiske apartheidsystemet den har skapt. Artikkelforfatterne er: Tore Linnè Eriksen, Bendik Wold og Magnus Marsdal, Alan Freeman, Erik S. Reinert og Marte Nilsen

Price: 20,00 NOK

Loading Updating cart...

På vei mot et nytt Nepal

En gruppe fra Helselag til Nepal besøkte Nepal i sommer. I denne boka kan du lese intervjuer og artikler om den seineste utviklinga av demokratikampen i et av verdens fattigste land.

Old Price: 100,00 NOK

Price: 50,00 NOK

You save: 50,00 NOK! (50.00%)

Loading Updating cart...
Sale

Piketty på 1-2-3

Kapitalen i det 21. århundret - tegnet og forklart

«Jeg trodde aldri jeg ville klare å lese Piketty. Og nå som jeg har lest tegneserien, trenger jeg det heldigvis ikke»
Knut Nærum

Dette er tegneserien du har ventet på.

Piketty på 1-2-3 er en rask og morsom snarvei til å briljere i diskusjoner om økonomi og ulikhet.

Du blir ikke like smart som om du leser Thomas Pikettys bestselger. Men denne er kort nok til at du gidder å lese hele.

Price: 150,00 NOK

Loading Updating cart...

Propaganda og offentlighet

Boka består av en samling av intervjuer med Noam Chomsky. Intervjuene omhandler både internasjonale og nasjonale forhold i USA. Samtidig som boken viser hvor vanskelig situasjonen kan være, viser Chomsky også at vanlige folk ved å gå sammen kan skape meningsfulle forandringer.

Price: 150,00 NOK

Loading Updating cart...

Rasenes oppfinnelse

Torgeir Skorgen går rasetenking som historisk vitenskap i sømmene, og viser korleis det ikkje fins noko vitskapeleg bevis på at det eksisterer ulike menneskeraser. Han viser korleis forestilling om raser har blitt brukt politisk til å legitimere overgrep. Et must for alle antirasister!

Price: 300,00 NOK

Loading Updating cart...